Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Δ.Σ. του Συλλόγου με κκ. Μούστρη και Τσουχνικά - Ατζέντα θεμάτων που συζητήθηκαν




Προς: κον. Μούστρη Παναγιώτη / Αντιδήμαρχο Παιδείας

Κοιν: κον. Ηλία Τσουχνικά / Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης



Νέα Πεντέλη, 12 Νοεμβρίου 2012



Θέμα: Ατζέντα θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση στις 8.11.2012



Αγαπητέ κύριε Μούστρη,

Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 8/11/12 στο γραφείο σας παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κου. Πολυχρονόπουλου και του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κου. Τσουχνικά Ηλία. Ευελπιστούμε σε μια καλή και πρόσφορη συνεργασία κατά τη διετή θητεία μας.

Παρακάτω ανακεφαλαιώνουμε τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη συνάντησή μας:

• Τοποθέτηση Κουπαστής στην εσωτερική σκάλα του σχολείου: όπως επισήμανε ο κος. Τσουχνικάς τα υλικά έχουν εδώ και καιρό αγοραστεί αλλά εκκρεμεί η τοποθέτηση. Δεδομένου ότι στο σχολείο μας φοιτούν και παιδιά με κινητικά προβλήματα αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη η κουπαστή να τοποθετηθεί ΑΜΕΣΑ. Παρακαλούμε όπως επιδείξετε ευαισθησία και μεριμνήσετε ώστε η κουπαστή να τοποθετηθεί εντός της εβδομάδας.

• Στέγη – Υγρασία: Το πρόβλημα της υγρασίας που παρατηρείται στην αίθουσα των δασκάλων αλλά και σε αυτή ακριβώς από κάτω στο ισόγειο η οποία είναι τάξη διδασκαλίας έχει επισημανθεί αρκετές φορές. Η παρέμβασή σας μέχρι τώρα έχει βελτιώσει την κατάσταση χωρίς όμως να την έχει επιλύσει. Τόσο από τον κο. Πολυχρονόπουλο όσο και από τον κο. Τσουχνικά συμφωνήθηκε ότι η παρέμβαση πρέπει να γίνει στη στέγη σε πρόσφορο χρόνο όπως αυτός της περιόδου των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.

• Γραφείο Δασκάλων – ανύπαρκτη θέρμανση: Στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί ένα σώμα το οποίο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη σύνδεση με συνέπεια να μη ζεσταίνει καθόλου τον χώρο. Οι δάσκαλοι του σχολείου τον προηγούμενο χειμώνα , ο οποίος κατ’ ομολογία ήταν «βαρύς», στην κυριολεξία έπρεπε να φορούν τα μπουφάν τους μέσα στην αίθουσα για ν’ αντιμετωπίσουν το κρύο. Αντιλαμβάνεστε σαφώς ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει ήδη επιλυθεί δεδομένου ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε και το έργο της θέρμανσης με φυσικό αέριο, κάτι το οποίο δεν έγινε. Επισημαίνουμε την άμεση ανάγκη για επίλυση του ζητήματος εντός της ερχόμενης εβδομάδας δεδομένου ότι έχουμε ήδη φτάσει στα μισά του Νοεμβρίου.

• Ολοκλήρωση έργου περίφραξης προς την πλευρά της οδού Περικλέους: το σύρμα που τοποθετήθηκε κατά μήκους της περίφραξης από την πλευρά της οδού Περικλέους χρειάζεται να τοποθετηθεί μέχρι την κάτω βάση της περίφραξης.

Ο κος. Τσουχνικάς έχει δεσμευτεί ότι έχει δρομολογήσει τις εργασίες εντός της εβδομάδας.

• «Ξύρισμα» εξωτερικών σκαλιών και ενοποίηση με την ήδη υπάρχουσα ράμπα της εισόδου: η σκάλα που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μετά την είσοδο, αφενός είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού για τους μαθητές, αφετέρου δεν είναι καθόλου καλά μελετημένη κατά την κατασκευή της και για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιείται. Για το λόγο αυτό ζητούμε να προγραμματιστεί αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να δρομολογηθεί εντός της περιόδου των γιορτών των Χριστουγέννων η εργασία ξηλώματος της σκάλας αυτής και ενοποίησης με την ήδη υπάρχουσα αντιολησθητική ράμπα.

• Επίλυση κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται καθημερινά επί της οδού Αργυροκάστρου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και γονιών: εντός της επόμενης εβδομάδας ο Σύλλογός μας θα επανέλθει με συγκεκριμένη επιστολή καθώς και συνημμένη πρόταση την οποία επιθυμούμε να συζητήσουμε με επιτόπου αυτοψία στο χώρο με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι σοβαρό και θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

• Ανακατανομή ορίων σχολικής περιφέρειας – Λύση για το πρόβλημα χώρου που θα δημιουργηθεί εκ νέου τη σχολική χρονιά 2013-2014 και Ίδρυση 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης: Μετά τις συναντήσεις και συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, θεωρούμε ότι είναι πλέον περισσότερο από σαφές ότι βραχυπρόθεσμα το σχολείο μας χρειάζεται μια «ανάσα» από θέμα χώρου προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το σχολικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Η νέα σχολική χρονιά θα μας βρει με παραπάνω από 25 παιδιά να «περισσεύουν» στην κυριολεξία καθώς οι αίθουσες έχουν πλέον φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Και μακροπρόθεσμα όμως η ίδρυση και δημιουργία 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Πεντέλη θ’ αποτελέσει ανάγκη καθώς η αύξηση του πληθησμού καθώς και η εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία αναμένονται πιο έντονες.



Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας στην αντιμετώπιση και επίλυση των ανωτέρω θεμάτων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Πεντέλης













Δεν υπάρχουν σχόλια: