Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ





Προς Περιφέρεια Αττικής

Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα

Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής

Υπόψη κ. Ελευθεριάδη Ιορδάνη







Θέμα: «Σίτιση μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία»

Σχετ: Το αριθμ. Πρωτ. Οικ. 513/6-2-2013 έγγραφο της υπηρεσίας σας



Αξιότιμοι κύριοι,



Με το υπ. αριθμ. Οικ. 513/6-2-1013 σχετικό έγγραφό σας, επισημαίνατε στους δήμους του τομέα ευθύνης σας τις ανεπαρκείς συνθήκες σίτισης των μαθητών που διαπιστώσατε στην πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων Α΄/βάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήσατε.



Θεωρώντας πολύ θετική την παρέμβασή σας αυτή και ελπίζοντας στην ουσιαστικότερη συμβολή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από την απουσία ή την ανεπάρκεια κατάλληλων χώρων για σίτιση στα πολυδιαφημιζόμενα ολοήμερα σχολεία, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την ύπαρξη του αναγκαίου και κατάλληλα εκπαιδευμένου βοηθητικού προσωπικού που θα συνδράμει στην τραπεζοκομία.



Έτσι η ευθύνη της επιλογής τραπεζοκόμου και της κάλυψης των δαπανών, μετακυλίεται στους ίδιους τους γονείς οι οποίοι προκειμένου να καλύψουν με τον πιο οικονομικό τρόπο τις ανάγκες τους, αυτοσχεδιάζουν ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούν κάθε φορά.



Επίσης τις περισσότερες φορές η προμήθεια του απαραίτητου για τη σίτιση εξοπλισμού (φούρνος, ψυγείο, τραπέζια κ.ά) γίνονται με επιβάρυνση των γονέων και χωρίς πιθανά τις απαιτούμενες προδιαγραφές.



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πεντέλης όπως και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων των γονέων πανελλαδικά, έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα της ύπαρξης τραπεζοκόμου και κάλυψης της ανάλογης δαπάνης στο σχεδιασμό που κάνει το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων. Εναλλακτικά έχουμε προτείνει να αναλαμβάνουν θεσμικά την υπηρεσία αυτή οι δήμοι, διεκδικώντας τα ανάλογα κονδύλια από το Υπουργείο Εσωτερικών.









Με δεδομένο το πραγματικό σας ενδιαφέρον για τη διασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλεται να υπάρχουν ιδιαίτερα σ΄ ένα σχολικό χώρο παρακαλούμε για τις δικές σας ουσιαστικές ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.



Για το Δ.Σ.



Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



Α. Κατσαβαρου Α. Μάντζιος



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Δήμος Πεντέλης

2. Υπουργείο Παιδείας

Δ/νση Δημ. Εκπαίδευσης

3. Υπουργείο Υγείας

Δ/νση Δημ. Υγείας

4. Περιφέρεια Αττικής

Γραφείο κ. Περιφερειάρχη

5. Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη Β. Τ. Αθηνών

6. Γραφείο Γεν. Δ/ντη Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας

7. Γραφείο Πρωτ. Εκπαίδευσης

8. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Δ. Πεντέλης

9. Σύλλογοι Γονέων Δήμου Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: