Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με μία μονοήμερη εκδρομή στον Μαραθώνα, καλωσορίσαμε το καλοκαίρι γονείς και μαθητές του σχολείου μας, το Σάββατο 11 Ιουνίου.  Η εκδρομή ξεκίνησε, με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς ο καιρός ήταν με το μέρος μας.
Στις 8.30 το πρωί επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν  που διέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και στις 9.30 φτάσαμε στον ιστορικό δήμο και στην πεδιάδα που έγινε η μάχη του Μαραθώνα. Εκεί, καθισμένοι στον τύμβο των Μαραθωνομάχων, η ξεναγός μας, η Έφη, «φρέσκαρε» τις γνώσεις μας για τη Μάχη του Μαραθώνα και μας περιέγραψε λεπτομέρειες για τη θρυλική αυτή μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών, που όρισε τη μοίρα του δυτικού πολιτισμού.
Ακολούθησαν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς στο Skipper Cafe.  Είχαμε συνεννοηθεί με έναν
έμπειρο γυμναστή να μας «μυήσει» στο άθλημα της τοξοβολίας, εκπλήσσοντας ευχάριστα τα παιδιά, που έδειξαν να ενθουσιάζονται με τα τόξα και τα βέλη.
Στη συνέχεια βουτήξαμε στη θάλασσα, κάναμε ηλιοθεραπεία, παίξαμε μπάλα, ρακέτες, κυνηγητό, απολαύσαμε γρανίτες και καφέδες, αλλά προπαντός ευχαριστηθήκαμε την παρέα των συμμαθητών και φίλων γονιών σε αυτή την πρώτη μας εκδρομή.   
Η μέρα έληξε ευχάριστα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.  Φεύγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή γονιών και μαθητών, με την νέα σχολική χρονιά!












Δεν υπάρχουν σχόλια: