Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μονοήμερη εκδρομή στη γειτονιά μας, την Πεντέλη !!! (φώτο)

Ένας καταρράκτης, ένα εκκλησάκι κι ένα καταφύγιο, μπάνιο στη λιμνούλα και πικ νικ στον πλάτανο, ήταν το σκηνικό της μονοήμερης εκδρομής που κάναμε την Κυριακή 6 Μαίου.  Κι όλα αυτά στη γειτονιά μας, καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου και τη συμβολή του ΣΠΑΠ  αναζητήσαμε, τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Πεντέλης.

Πρώτη στάση, ο καταρράκτης Βαλανάρη στο δρόμο προς Ντράφι.   Εκεί, τα παιδιά απέδειξαν πόσο τολμηρά είναι, καθώς αψηφώντας την απειλητική διάθεση του καιρού, βούτηξαν στη μικρή λιμνούλα, που καταλήγουν τα νερά του καταρράκτη. Τα περισσότερα μάλιστα είχαν την ευκαιρία, να κάνουν το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού!

Μετά από μία ώρα, κι αφού πεινάσαμε, ξεκινήσαμε για το εκκλησάκι των Ταξιαρχών - Άγιους Ασώματους, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα.  Αφήσαμε τα αυτοκίνητά μας στην πηγή Καρακαντά και στη συνέχεια, για να ανεβούμε το δύσκολο χωματόδρομο, επιβιβαστήκαμε σε οχήματα του ΣΠΑΠ.  Ήταν, ένα ακόμα διασκεδαστικό μέρος της εκδρομής, αφού για να χωρέσουμε όλοι, «ανεβήκαμε» σε καρότσες!  Σε λίγα λεπτά, το σκηνικό που αντικρίσαμε μας ενθουσίασε.  «Χωμένα» μέσα στο «πράσινο», ένα καταφύγιο και το μικρό ξωκλήσι των Αγίων Ασωμάτων Ταξιαρχών, - που χρονολογείται από το 14ο με 15ο αιώνα - αλλά και ο μεγάλος πλάτανος, που στέκει επιβλητικά για πολλές δεκαετίες, προσέφεραν απλόχερα την φιλοξενία τους. Κάτω από το πλατάνι, γευματίσαμε με όρεξη το κολατσιό που είχαμε φέρει μαζί μας, αλλά και τις ζεστές τυρόπιτες που μας κέρασε ο ΣΠΑΠ.
Γέλια, κυνηγητό, παιχνίδι γύρω από την κούνια που κρέμεται στο μεγάλο δέντρο, συμπλήρωσαν την εκδρομή μας, που έληξε ευχάριστα με μία ολάνθιστη γλάστρα, που προσέφερε ο ΣΠΑΠ, σε όλα τα παιδάκια και τους γονείς τους.
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής και με τη "συνοδεία" της βροχής, που μόλις είχε ξεκινήσει, όλοι μας σκεφτόμασταν, πόσο τυχεροί είμαστε που μένουμε στην Πεντέλη!
Ευχαριστούμε θερμά το ΣΠΑΠ για την πολύτιμη συνεργασία του. 




























Δεν υπάρχουν σχόλια: