Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση Γονέων & Πρόσκληση σε Δ.Σ.



Αγαπητοί  γονείς,
Είναι το πρώτο ενημερωτικό σημείωμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και γι’ αυτό θα θέλαμε καταρχήν να συστηθούμε:
  • Κωνσταντίνα Λαζή-Αναγνωστοπούλου : Πρόεδρος και μαμά της Άσσιας και Κλειώς Δαρζέντα (Γ1 και Α1)
  • Αναστασία Χαρακίδου: Αντιπρόεδρος και μαμά της Κωνσταντίνας και Φένιας Αυγερινού (Β1 και Β2)
  • Βίλης Βαγδατλής: Γενικός Γραμματέας και μπαμπάς του Κωνσταντίνου Βαγδατλή (Α1)
  • Άγγελος Κοντοθάνος: Ειδικός Γραμματέας και μπαμπάς του Κωνσταντίνου Κοντοθάνου (Β2)
  • Χρίστος Τζιφάκης: Ταμίας και μπαμπάς του Νίκου Τζιφάκη (Γ2)
  • Αλεξάνδρα Φιλιππίδου: Μέλος και μαμά της Μαρίας-Νεφέλης Φιλιππίδου (Δ3)
  • Νίκος Κουρής : Μέλος και μπαμπάς της Νάγιας Κουρή (Α1)
  • Νατάσσα Τσούμπη: Αναπληρωματικό μέλος και μαμά της Τσούμπη Ραλλούς και του Τσούμπη Βασίλη (ΣΤ2 και Α3)
  • Γεωργία Κουρή: Αναπληρωματικό μέλος και μαμά του Φοίβου Μόλβαλη (Δ2)
Νοέμβριος:
  1. Συνάντηση με Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μούστρη και Πρόεδρο Α’ βάθμιας Επιτροπής κ.Τσουχνικά: Στις 8 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα επί της Αργυροκάστρου καθώς και το πρόβλημα των υπεράριθμων μαθητών με το οποίο θα έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι από τον Ιούνιο του 2013. Παρακάτω, παραθέτουμε την ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν. Αναλυτικά τα θέματα με τ’ αποτελέσματα της συνάντησης μπορείτε να τα δείτε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, στο blog του Συλλόγου καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.
·         Τοποθέτηση Κουπαστής στην εσωτερική σκάλα του σχολείου
·         Στέγη – Υγρασία
·         Γραφείο Δασκάλων – ανύπαρκτη θέρμανση
·          Επιδιόρθωση – βάψιμο σάπιας περίφραξης προς την πλευρά του Νηπιαγωγείου (αυτό ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11/11/12)
·         Ολοκλήρωση έργου περίφραξης προς την πλευρά της οδού Περικλέους
·         Επίλυση κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται καθημερινά επί της οδού Αργυροκάστρου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και γονιών
·         Ανακατανομή ορίων σχολικής περιφέρειας – Λύση για το πρόβλημα χώρου που θα δημιουργηθεί εκ νέου τη σχολική χρονιά 2013-2014 και Ίδρυση 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης

  1. Εικαστική Παρέμβαση στους τοίχους του σχολείου μας από το Καλλιτεχνικό Γέρακα:
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 μαθητές του Καλλιτεχνικού Γέρακα μαζί με καθηγητές τους ζωγράφισαν και ομόρφυναν τοίχους του σχολείου μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την Πρόεδρο του προηγούμενου Δ.Σ κα. Κυπαρισσία Κωνσταντινοπούλου και υλοποιήθηκε κατά 70% στις 10.11.12. Αναμένουμε τα παιδιά του Καλλιτεχνικού να ολοκληρώσουν το έργο τους ζωγραφίζοντας έναν ακόμη τοίχο το Σάββατο 1.12.12.
* Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μπαμπά και μέλος του Συλλόγου μας Ιάκωβο Μερκεσσετιάν που αφιέρωσε χρόνο για να «περάσει» όλη τη ζωγραφιά με ειδικό προστατευτικό βερνίκι προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί ανέπαφη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
* Ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ στη μαμά και μέλος του Συλλόγου μας Έλενα Παπαδοπούλου που την ημέρα εκείνη παρά τη βροχή αφιέρωσε πολύ προσωπικό χρόνο για να τραβήξει εκπληκτικές φωτογραφίες από το γεγονός.
Φωτογραφίες και βίντεο από την εικαστική παρέμβαση διαθέσιμα στο blog και στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.
3.       PENDELI RUNNERS – Τρέχουμε παρέα…. Τρέχουμε στην Πεντέλη : Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΠΑΙ-ΖΩ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης σας προσκαλούν στην πρώτη μας προπόνηση. Κίνητρό μας η θετική διάθεση, η αγάπη για το τρέξιμο και τη φύση. Το σχολείο μας γίνεται η αφετηρία για ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές που θα απευθύνονται τόσο σε άτομα που έχουν εμπειρία & τρέχουν όσο και σε αρχάριους. Η πρώτη μας προπόνηση ξεκινάει την Κυριακή 25/11/12 στις 9.30πμ. Περισσότερες πληροφορίες στο blog και στη σελίδα μας στο Facebook.
  1. Σχολικό Συμβούλιο: Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο. Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Σύλλογο Διδασκόντων αφορούσαν προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και οργάνωση από κοινού με το Σύλλογο Διδασκόντων ομιλιών σχετικά με θέματα που απασχολούν γονείς και δασκάλους.
  2. Συνεδρίαση του Δ.Σ. : Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, ώρα 8.15 μμ στο σχολείο. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θ’ αναρτηθούν 2 ημέρες πριν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου προς ενημέρωσή σας.
Προγραμματιζόμενες δράσεις για Δεκέμβριο 2012 – Ιανουάριο 2013:
    • «Χριστουγεννιάτικα Κεράσματα» : το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά, παζάρι βιβλίου και μπουφέδες με καφέ και κεράσματα. Σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου για την ενίσχυση των δράσεών τους.
    • «Μαθαίνουμε να περπατάμε στο βουνό μας» : οργάνωση περιπάτων στο βουνό της Πεντέλης για γονείς και παιδιά σε σχεδιασμένες δασικές διαδρομές. (Ιανουάριος 2013)
    • Ομιλίες (απογευματινές) γύρω από τους άξονες: Συμπεριφορά παιδιού/μαθητή στο σπίτι και στο σχολείο - Οριοθέτηση, Σεβασμός στη διαφορετικότητα, Διαχείριση Συναισθημάτων. (Ιανουάριος – Μάρτιος 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: