Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

1o ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΑΚΙ!!!

Σαγήνευσε μικρούς και μεγάλους στο πρώτο μάθημα γνωριμίας με το σκάκι ο Ιωάννης Παναγάκος!

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης  κατέφθασαν στο σχολείο μας δεκάδες ανυπόμονοι μαθητές  απ΄όλες τις τάξεις του Δημοτικού, εκδηλώνοντας τη χαρά τους που θα ξεκινήσουν μαθήματα σκάκι στο σχολείο μας.  Από την πλευρά του ο δάσκαλος σκακιού, προπονητής, συγγραφέας, βραβευμένος λογοτέχνης και μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Παναγάκος συστήθηκε σε παιδιά και γονείς και στη συνέχεια ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με το σκάκι. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κάλυπτε η εμπεριστατωμένη του έρευνα γύρω από το φαινόμενο της θετικής συμβολής του σκακιού στην από κάθε πλευρά πρόοδο των παιδιών, ενώ στην ομιλία του συμπεριέλαβε και βιωματικό υλικό από την πλούσια πείρα του. 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το σκάκι αυξάνει τους δενδρίτες του εγκεφάλου, ενισχύει και βελτιώνει τη σκέψη, καλλιεργεί την κριτική ικανότητα, την ικανότητα λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και τη δημιουργική σκέψη και την εφευρετικότητα, ενώ βελτιώνει σημαντικά την ακαδημαϊκή απόδοση των νέων. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  «Με το σκάκι τα παιδιά διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η αυτοσυγκέντρωση, η κριτική σκέψη, η προνοητικότητα και η φαντασία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στα μαθηματικά και στη γλωσσική ευχέρεια.».
Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών, αλλά και του διαφορετικού επιπέδου γνώσεων που είχαν τα παιδιά μας, από την ερχόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, οι μαθητές της Α΄και Β΄ Δημοτικού θα κάνουν μάθημα 18.00 – 18.45 και οι υπόλοιπες τάξεις 18.45 - 19.30. Όσα παιδάκια έχουν ήδη κάνει μαθήματα στο παρελθόν με δάσκαλο θα παρακολουθούν τα μαθήματα από τις 18.00 – 19.30 υπό την καθοδήγηση του κ. Παναγάκου.  Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας είναι δωρεάν.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: