Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!!



Αγαπητοί γονείς,
θέλοντας ο Σύλλογός μας να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην απασχόληση των παιδιών μας, με σχετικά χαμηλό κόστος ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια, είμαστε σε επικοινωνία με επαγγελματίες δασκάλους ώστε τα απογεύματα της σχολικής χρονιάς 2015-2016 να υπάρχουν στο σχολείο οι εξής δραστηριότητες:

1) Θεατρικό παιχνίδι σε ξένες γλώσσες  (τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν, να υποδυθούν ρόλους εξασκώντας παράλληλα και μια ξένη γλώσσα)

2) Δημοσιογραφική ομάδα τεκμηρίωσης επετηρίδας (τα παιδιά υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου (αρχισυντάκτη) θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια ετήσια έκδοση των δραστηριοτήτων του σχολείου)!

3) Θεατρική ομάδα για παιδιά  Γ΄ - ΣΤ΄  Δημοτικού (με την καθοδήγηση έμπειρου σκηνοθέτη, τα παιδιά θα προετοιμάσουν μια παράσταση βασισμένη σε γνωστά θεατρικά έργα)

4) Επιστήμες και πειράματα (Ο κόσμος των επιστημών, πειράματα και παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου)

5) Σκάκι (τα παιδιά θα μάθουν σκάκι και θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε αυτό και θα αγωνιστούν σε σχολικά πρωταθλήματα)

6) Χορωδία (φέτος υπό την καθοδήγηση έμπειρου επαγγελματία τα παιδιά θα εξασκήσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, θα μάθουν και θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε διάφορες εκτελέσεις

7) Ρομποτική (σε συνεργασία με την WRO, θα οργανώσουμε τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής με προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για την ηλικία τους και τις ικανότητές τους. Οι μαθητές δημιουργούν ομάδες συνεργασίας και μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν μηχανικές κατασκευές)   (β)

8) basket, volley για αγόρια και κορίτσια (με την παρακολούθηση και την καθοδήγηση γυμναστών, οι μαθητές θα εξασκήσουν και θα αναπτύξουν τα ταλέντα τους και θα συμμετάσχουν σε ομαδικά αθλήματα)

9) Ποδόσφαιρο (μοναδική συνεργασία του Συλλόγου μας με το soccer academy στο πρόσφατα ανακαινισμένο και με χλωροτάπητα γήπεδο – moudialito στην Π.ΠΕΝΤΕΛΗ. Οι προπονήσεις θα είναι ωριαίες και θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από επαγγελματία προπονητή με δίπλωμα UEFA και παρουσία έμπειρου φυσικοθεραπευτή!  (γ)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

1)      Latin (μαθήματα cha cha, rumba, tango, samba και άλλα)



Σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς  :

α) όλα τα μαθήματα θα είναι μία ώρα την εβδομάδα

β) Η ρομποτική θα είναι μια 2ωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα

γ) Το ποδόσφαιρό θα γίνεται στο soccer academy 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα.

δ) Το μηνιαίο κόστος ανά δραστηριότητα και ανα μαθητή θα είναι περίπου 10€ - 15 € ανάλογα με την δραστηριότητα που θα επιλέξετε και τον αριθμό συμμετοχών. Η ρομποτική έχει μηνιαίο κόστος ανά μαθητή περίπου 30€ λόγω του εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται.

ε) Η συμμετοχή των παιδιών που έχουν δύο ανέργους γονείς είναι δωρεάν

στ) Για τις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες παρέχονται διευκολύνσεις.

Για να υλοποιηθούν και να ξεκινήσουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 12-15 συμμετοχές ανά δραστηριότητα. Γι΄ αυτό παρακαλούμε πολύ όσο μπορείτε, να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να συμμετέχουν όπου αυτά επιθυμούν καθώς συλλογικά ενεργώντας καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος συμμετοχής. Η συνέπεια και η υπευθυνότητα είναι απαραίτητα για την επιτυχία των δραστηριοτήτων.

Σύντομα θα λάβετε ενημερωτικό φυλλάδιο-ερωτηματολόγιο με τις ώρες και μέρες των τμημάτων προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: